Intelligent Testing

Folyásindex mérők

A Zwick mindig is innovatív volt a folyásindex mérők egyedi igényeknek megfelelő gyártása terén. Az Xflow széria a kézi működtetésű Cflow-tól a súlyválasztós Mflow-n keresztül egészen a legkiemelkedőbb Aflow-ig, ami akár 50kg-os terhelhetőséggel is működhet.

AFlow Extrusion Plastometer / Melt Flow TesterAflow_04

Az Aflow Extrusion Plastometer kifejezett olyan laboratóriumok számára ajánlott, ahol nagyszámú minta vizsgálat történik, így szükséges a robosztus kialakítás és az egyszerű működtetés. A készülék támogatja az összes népszerű szabványt a világon, mint az ISO 1133 és az ASTM D 1238. A berendezés alkalmas a folyási mutató szám tömegének (MFR, melt mass flor rate) és térfogatának (MVR, melt volume flow rate) meghatározására az A, B, C és D metódus szerint.

Cflow Extrusion PlastometerCflow_04

Az egyszerűen használtható Cflow Extrusion Plastometer önállóan működő berendezésnek lett tervezve. Ez azt jelenti, hogy a működtetéshez nem szükséges bármilyen egyéb gép, még PC sem. Tökéletesen alkalmasak a folyási szám tömegének meghatározására (MFR, melt mass flor rate) például bejövő áru ellenőrzésénél.

Mflow Extrusion Plastometer

Mflow_04

Az alapkivitelű Mflow Extrusion Plastometer alkalmas a folyási mutató szám tömegének meghatározására (MFR, melt mass flor rate). A megfelelő kiegészítőkkel a berendezés alkalmas folyási mutató szám térfogatának (MVR, melt volume flow rate) meghatározására. Tipikus használati területe a minőség-ellenőrzés és bejövő áru ellenőrzés.