Intelligent Testing

Mérőfejes behatolás vizsgálat

A modern mérőfejes behatolás vizsgálók egyre fontosabbá válnak (pl: Martens keménység vizsgálat). A Zwick csoport szoros együttműködésben áll a Német Szövetségi Intézet Anyagvizsgálati Kutatással foglalkozó részlegével (BAM), így a technológia élét képviseli a termékeivel és aktív szerepet játszik a szabványok kialakításában nemzetközi szinten is.

ZHU zwicki-Line 0.5/Z2.5 és ZHU zwicki-Line 2.5/Z2.5 keménységmérő berendezésekZHUzwicki

Szereljünk fel egy keménységmérő fejet a zwicki sorozatú vizsgálógépekre és az eredmény a ZHU/Z2.5 – a legjobban varáiálható, legsokoldalúbb keménységmérő a világon. A fej használható más Zwick anyagvizsgáló gépen is és alkalmas automatizált felhasználásra is. Mivel a feltétek cserélhetők, ezért a berendezés használható egyéb vizsgálatokra is, például nyomásra vagy hajlításra.

A berendezés sokoldalúságát mutatja az elvégezhető vizsgálatok sora, képes a lenyomat mélység mérésre, illetve  Martens HM, Rockwell, Vickers HV és HVT és Brinell HB és HBT keménység meghatározására is. A műszer kiegészíthető egy motorizált tárgyasztallal, ami teljesen automata működést biztosít a rendszernek.

A költséghatékonyság érdekében a berendezés a testXpert® szoftverrel számítógéphez is csatlakoztatható.

UNAT nanomechanikus keménységmérőUNAT_03

A Universal Nanomechanical Tester UNAT készüléke nagy felbontású erő és elmozdulás mérővel rendelkezik, ami alkalmassá teszi vékony film rétegek, borítások mérésére. Alkalmas behatolás modolus mérésére is és Martens keménységre ISO 14577.

Két szabvány is védi a UNIT berendezés fejegységének egyediségét:

  • Normal Force Unit (NFU)
  • Lateral Force Unit (LFU)

Egy mérőfejjel a Normal Force Unit (NFU) maximális ereje 2N. A berendezés használható nano tartományban, behatolási mélysége akár 200nm. Egy 0,2 N-os fejjel a felbontás 10-szeresére növelhető.

A UNIT egyediségét a második mérőfej adja, amivel a Lateral Force Unit, ami laterális irányban mér. A két mérőfej használható kombinált üzemmódban, ami rendkívüli precizitást és pontosságot ad a mérésnek.